Julkaistu: 6.8.2019

Harjoittelijan mietteitä: Ilse

Työyhteisössämme on perinne: kysymme nuorilta työntekijöiltä mitä mieltä he ovat näkemästään ja kokemastaan ja millaisia ohjeita heillä olisi annettavana niin nuoria palkkaaville työyhteisöille kuin nuorille työntekijöille.

Kuka olet?

Olen Ilse Kerminen, Haaga-Heliasta pian valmistuva journalismiopiskelija. Intohimonani ovat kielet, kulttuurit, matkustaminen, viestintä ja kehitysyhteistyöasiat. Minulla on ikuinen matkakuume, ja syksyllä olenkin suuntaamassa tiedotustehtäviin Ugandaan. Vapaa-ajallani nautin kirjoittamisesta, kulttuurimenoissa ravaamisesta, ruokailusta sekä kotona yöpaidassa hengailusta.

Miten tulit työharjoitteluun Lasten ja nuorten säätiöön?

Ovi Lasten ja nuorten säätiöön avautui aiemman harjoittelupaikkani kautta, kun esittelin eräässä kokouksessa työstämääni kampanjaa. Lasten ja nuorten säätiö oli minulle vain hyvin pintapuoleisesti tuttu, mutta käytyäni toimistolla ihastuin tiiviin tehokkaaseen työyhteisöön ja vanhassa rakennuksessa sijaitsevaan toimistoon.

Millaisia työtehtäviä ja vastuita sinulla oli?

Lasten ja nuorten säätiöllä pääsin neljän harkkakuukauteni aikana suunnittelemaan syksyllä alkavaa READ-lukutaitokampanjaa. Työni keskiössä olivat mediayhteistyökumppanien kontaktointi, kampanjan kehittäminen, viestinnän suunnittelu sekä uusien yhteistyökumppanien hankkiminen. Parasta harjoittelussa oli monipuolinen työskentely vaikuttavan asian parissa ja se, että minut otettiin vastaan täysivertaisena työyhteisön jäsenenä.

Millaisia vinkkejä haluaisit antaa työnantajalle ja työyhteisölle: mitä sinun mielestäsi pitäisi huomioida, kun nuori työntekijä saapuu työyhteisöön?

Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten minut otettiin vastaan. Alusta saakka sain neuvoja ja opastusta tarvittaessa, ja myös minun toiveitani kuultiin. Työhön sopeuduttuani sain painaa hommia hyvinkin itsenäisesti, kuitenkin osana ryhmää ja palautetta saaden. Tärkeintä uraansa aloittelevan nuoren työnantajalle on löytää tasapaino vastuun ja avun antamisessa niin työntekijän kuin työyhteisön tarpeita kuunnellen. Lasten ja nuorten säätiö onnistui tässä erinomaisesti.

Entä millaisia vinkkejä haluaisit antaa nuorelle työntekijälle itselleen?

Tartu rohkeasti työtehtäviisi ja osoita, että haltuusi voi luottaa vastuullisiakin työtehtäviä. Kuten muillakin elämän osa-alueilla, on kommunikaatio tärkeää myös työyhteisössä. Kun ottaa avoimesti vastaan palautetta ja kertoo myös itse, mitä harjoittelultaan haluaa, on mahdollista kehittyä itselleen tärkeillä ja merkityksekkäillä osa-alueilla. Kun oppii jatkuvasti uutta, pysyy työssä hyvä draivi.

READ on Lasten ja nuorten säätiön kampanja, joka tehdään yhdessä lukuisten mediayhteistyökumppanien kanssa. Syyskuussa toteutettavan kampanjan tavoitteena on lisätä suomalaisten lukuintoa. Katso video hackathon-päivästä 7.2.2019:

Lue myös muiden aiempien harjoittelijoiden tarinat:

Hilkka >>
Kitty >>
Riikka >>
Joonas >>
Jenni >>

‹ Takaisin listaukseen