Julkaistu: 20.6.2019

Miten nuoret visioivat vuoden 2050 Suomea?

Yli 4 300 nuorta vastasi tulevaisuusaiheiseen kyselyyn. Tulokset julkaistaan heinäkuussa SuomiAreenan yhteydessä. 

Keväällä 2019 Lasten ja nuorten säätiö, Tieto ja Tulevaisuuskoulu toivat tulevaisuustyöpajat kolmeen yläkouluun Espoossa. Kalajärven, Viherlaakson ja Leppävaaran koulujen 8.–9.-luokkalaiset rakensivat Tulevaisuuskoulun ja Lasten ja nuorten säätiön vetämissä työpajoissa tulevaisuuskuvia Suomelle. Myös joukko Tiedon vapaaehtoisia työntekijöitä osallistui työpajoihin tukemalla ja kannustamalla nuoria tulevaisuusajattelun maailmaan.  

Ennen työpajoja Lasten ja nuorten säätiön dreamsteri Krista Kosonen kertoi oman kasvutarinansa nuorille ja haastoi näitä pohtimaan omaa tulevaisuuttaan. Kosonen kannusti jokaista pohtimaan omia vahvuuksiaan sekä tavoittelemaan unelmiaan ja tekemään töitä niiden eteen. 

Kaikkiaan yli 4 300 nuorta vastasi kevään aikana kyselyyn, jolla selvitettiin nuorten näkemyksiä omasta tulevaisuudestaan sekä siitä, millainen Suomi on vuonna 2050. Kyselyselvityksen tulokset julkaistaan SuomiAreenan yhteydessä, jolloin Lasten ja nuorten säätiö, Tieto ja Tulevaisuuskoulu järjestävät yhdessä aiheeseen liittyvän paneelikeskustelun. Keskustelu Suomi vuonna 2050 – millaiseen tulevaisuuteen nuoret uskovat? järjestetään keskiviikkona 17.7. klo 13–14. 

Mukana paneelikeskustelussa ovat toimittaja ja tietokirjailija Riku Rantala, tubettaja Tuure Boelius, toimittaja ja ohjelmajohtaja Ronja Salmi, aivotutkija Katri Saarikivi sekä Tieto Oyj:n asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Julius Manni. Paneelin juontaa dreamsteri, näyttelijä Christoffer Strandberg

Virittäydy tulevaisuusajatteluun jo nyt katsomalla tulevaisuustyöpajasta tehty video alta! 

‹ Takaisin listaukseen