Julkaistu: 22.5.2019

Huuma on alkanut – Lasten ja nuorten säätiö yhdistää tanssin ja tulevaisuustaidot

Huuma tuo yhteen ilman opiskelu- tai työpaikkaa olevat kantasuomalaiset ja maahanmuuttajataustaiset nuoret. Hankkeessa nuoret oppivat tulevaisuustaitoja tanssin keinoin.

Lasten ja nuorten säätiön Huuma – tulevaisuustaitoja nuorille tanssin keinoin on startannut. Hankkeessa 16–29-vuotiaat nuoret osallistuvat tanssityöpajoihin Kuopiossa, Mikkelissä ja Vantaalla. Tanssin avulla nuoret vahvistavat tulevaisuustaitojaan. Mutta mitä ovat tulevaisuustaidot? Asiantuntija Anna Jussilainen kertoo:

”Tulevaisuustaitoja ovat mm. itsetuntemus, luovuus ja vuorovaikutustaidot. Teknologian roolin kasvaessa inhimillisen kohtaamisen tarve korostuu, ja tähän tarpeeseen Huuma vastaa. Suomi monikulttuuristuu kovaa vauhtia, ja sen myötä myös kulttuurisen ymmärtämisen tarve lisääntyy.” 

Tanssityöpajat järjestetään noin kolme kuukautta kestävinä jaksoina, ja niistä vastaavat osatoteuttajat Tanssiteatteri Raatikko (Vantaa), ANTI – Contemporary Art Festival (Kuopio) ja Etelä-Savon Tanssiopisto (Mikkeli). Työpajat rakennetaan monialaisena yhteistyönä taideorganisaatioiden, nuorisoalan toimijoiden sekä kuntien nuoriso- ja kulttuuripalveluiden kanssa. Jussilaisen mukaan monialainen yhteistyö muodostaa hankkeen ytimen:

”Monialainen yhteistyö on ensiarvoisen tärkeää hankkeen toteuttamisessa. Vain niin voidaan saavuttaa kestäviä tuloksia.“ 

Tanssityöpajoissa käsitellään erilaisia teemoja liikkeen avulla. Näin nuoret vahvistavat edellytyksiään löytää oma polkunsa taiteen keinoin. Työpajoissa yhdessä tehden vahvistuvat niin tunne yhteenkuuluvuudesta kuin rohkeus ja itsetuntokin. Tavoitteena on luoda nuorelle kokemus: minä osaan ja pystyn. Työpajat huipentuvat nuorten toteuttamiin esityksiin. 

Huuma-hankkeen rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Lasten ja nuorten säätiö sekä osallistuvat kunnat. Hanke kestää kolme vuotta, ja Suomessa hallinnoiva viranomainen on Hämeen ELY-keskus. 

‹ Takaisin listaukseen