Julkaistu: 9.1.2019

Robson Lindberg börjar som Barn- och ungdomsstiftelsens nya dreamster

Dreams svenskspråkiga team förstärks när Robson ”världens bästa hjärnskadepatient” Lindberg börjar som Barn- och ungdomsstiftelsens nya dreamster.

Robsons budskap åt ungdomarna är simpelt: ge aldrig upp hoppet. Han talar om hur han återhämtat och fortfarande återhämtar sig från en allvarlig hjärnskada och hur det ändrat hans liv. Robsons första skolbesök är på torsdagen 10.1.2019 i Källhagens skola och Virkby gymnasium i Lojo och på fredagen 11.1.2019 i Hangö högstadium.

Vill du att Robson besöker er skola? Fyll i denna blankett för att boka ett Dreams skolbesök. Besöken är cirka 45 minuter långa och avgiftsfria för alla Finlands högstadieskolor och andra stadiets läroverk.

Andra svenskspråkiga dreamsters är skådespelaren Christoffer Strandberg och musikern Jannika B.

Dreams målsättning är att förstärka ungdomens tro på sin framtid och uppmuntra dem ta konkreta steg mot sina drömmar. I året möter vi omkring 4000 finlandssvenska ungdomar i skolor kring hela Finland. Utöver ungdomarna riktar sig Dreams även åt skolans personal och ungdomarnas föräldrar, som vi utmanar att stöda de unga i sina strävan. Dreams svenskspråkiga skolbesök möjliggjörs av stiftelsen Brita Maria Renlunds minne och Svenska Kulturfonden. Läs mer om Dreams.

‹ Takaisin listaukseen