Yhteistyö Valmetin kanssa jatkuu

Julkaistu: 22.11.2018

Valmetin ja Lasten ja nuorten säätiön yhteistyö jatkuu – uusia työharjoittelupaikkoja nuorille

“Ensimmäisenä päivänä kun mä menin sinne, mua jännitti tosi paljon. Ja sit viimeisenä päivänä, kun mä lähdin sieltä pois, niin mä en olisi halunnut lähteä ollenkaan”, kuvaili eräs nuori kokemuksiaan oltuaan työharjoittelussa Valmetilla vuonna 2017. Nyt yhteistyö jatkuu, ja kahdeksan nuorta on työharjoittelussa Valmetilla syksyllä 2018.

Viime vuonna Valmet tarjosi sadalle nuorelle työharjoittelupaikan osana Suomi100- ja Valmet 220 -juhlavuosia. Nyt työmahdollisuudet Valmetilla saavat jatkoa. Tänä syksynä kahdeksan ammatillisiin opintoihin valmentavassa koulutuksessa (VALMA) opiskelevaa nuorta saa työkokemusta ja uusia näkökulmia työelämään. Opiskelijat tulevat Keudasta, Tredusta ja Gradiasta, ja he työskentelevät Valmetin toimipisteissä Jyväskylässä, Järvenpäässä ja Tampereella.

Työharjoittelujakso ajoittuu marraskuulle. Ennen hakua VALMA-opiskelijat osallistuivat yritysvierailuun, jossa he pääsivät tutustumaan etukäteen Valmetin toimintaan ja kuulivat erilaisista työmahdollisuuksista yrityksessä. Harjoitteluun nuoret valittiin hakemusten perusteella.

”Viime vuotinen yhteistyömme Lasten ja nuorten säätiön kanssa oli meille positiivinen kokemus ja valmetlaiset olivat ylpeitä voidessaan olla auttamassa nuoria tiellä eteenpäin. Halusimme jatkaa yhteistyötä tänäkin vuonna ja tarjota mahdollisuutta nuorille tutustua työelämään ja kartuttaa työelämätaitoja meillä Valmetilla”, kertoo Anu Salonsaari-Posti, Valmetin viestintä- markkinointi- ja vastuullisuusjohtaja.

Työharjoittelusta tukea tulevaisuuden päätöksiin

Lasten ja nuorten säätiön työn keskeinen tavoite on tukea nuoria työelämäpolun alkuun. Tässä työssä harjoittelut ja niissä koetut onnistumisen kokemukset ovat tärkeässä roolissa. Ilman yhteistyötä yritysten kanssa tämä ei onnistuisi. Keväällä 2018 toteutetun kyselytutkimuksen mukaan 53 % nuorista on epävarmoja siitä, mitä työtä haluaa tehdä tulevaisuudessa.

“Jatkunut yhteistyö Valmetin kanssa on esimerkki siitä, miten yritys voi osaltaan vaikuttaa nuorten tulevaisuuteen. Työntekijöiden jakamat uratarinat ja käytännön kokemukset työelämästä antavat nuorelle uusia näkökulmia työhön ja rohkeutta ammatinvalintaan”, projektipäällikkö Merja Nätkinniemi sanoo.

Taustalla sata harjoittelupaikkaa nuorille

Viime vuonna Suomi100- ja Valmet 220 -juhlavuosien hengessä toteutetut palkalliset työharjoittelut suunnattiin sekä VALMA-opiskelijoille että ilman opiskelu- tai työpaikkaa oleville alle 29-vuotiaille nuorille.

Jokaisella nuorella oli oma työpaikkakummi, joka ohjasi ja tuki nuorta työtehtävissä ja työyhteisöön kuulumisessa koko työjakson ajan. Lasten ja nuorten säätiö valmensi kummit tehtävään.

Nuorten onnistumisen kokemukset ja työelämätaitojen vahvistuminen olivat harjoittelun keskiössä. Arvokkaan työkokemuksen ja työstä saamansa palkan lisäksi nuoret kartuttivat sosiaalisia taitoja sekä rohkeutta toimia erilaisissa tilanteissa. Työharjoittelujakson aikana nuoret kuulivat Valmetin työntekijöiden uratarinoita, joiden avulla pohdittiin erilaisia reittejä työelämään.

Enemmän rohkeutta ja uskallusta sekä innostusta oman jutun löytämiseen

Osa vuonna 2017 työharjoittelussa olleista nuorista on sittemmin jatkanut opintojen pariin. Esimerkiksi nykyään englantia yliopistossa opiskeleva Olli, 25, sai harjoittelusta innostusta kielten opiskeluun. Tammikuussa 2018 tradenomiopinnot aloittanut Hilkka puolestaan kertoi uskaltavansa rohkeammin puhua ääneen ja uskovansa vähän enemmän olevansa arvokas ja osaava. Myös yksinkertaisilta kuulostavat asiat, esimerkiksi työporukkaan kuuluminen koettiin tärkeänä.

Työharjoittelut ovat osa Lasten ja nuorten säätiön toimintaa, jossa nuoret pääsevät vahvistamaan työelämässä tarvittavia taitoja kuten itsetuntoa, sosiaalisia taitoja ja rohkeutta toimia. Yhteistyössä yritysten kanssa Lasten ja nuorten säätiö järjestää nuorille työmahdollisuuksia ja saattaa yritysten edustajat ja nuoret yhteen. Haluatko yrityksesi mukaan tukemaan nuoria? Ota yhteyttä, niin toteutetaan yhdessä uusia työmahdollisuuksia nuorille. Projektipäällikkö merja.natkinniemi [at] nuori.fi, p. 044 240 3207

Kuva: Unsplash

‹ Takaisin listaukseen