Julkaistu: 20.11.2018

Lasten ja nuorten säätiö kumppaniksi lukutaitokampanjaan

Media-ala yhdistää voimansa nuorten lukutaidon puolesta

Maailmalla mainetta niittänyt, YK:n ja kuuden maailman suurimman markkinointikonsernin yhdessä käynnistämä Little by Little -hanke rantautuu nyt Suomeen. Kyseessä on ennennäkemätön panostus, jonka tavoitteena on koota Suomen media- ja markkinointiviestintäala työskentelemään yhdessä nuorten lukutaidon hyväksi. IAB Finland yhteistyössä Lasten ja nuorten säätiön kanssa on hankkeen eturintamassa, haastaen pioneerimaiset jäsenensä osaksi paremman tulevaisuuden rakentamista.

Tällä hetkellä joka kymmenes suomalaisnuori ei peruskoulun jälkeen osaa lukea kunnolla. Se merkitsee, että kymmenesosalla nuorista on vaikeuksia ymmärtää monimutkaisia asiakokonaisuuksia ja hahmottaa kielen välityksellä maailmaa. Tämä on vakava sosiaalinen uhka yhteiskunnalle ja toimialoista erityisesti media-alalle, joka elää jatkossakin sisällöistä ja jolla on yritysvastuullinen tehtävä jakaa todenmukaista tietoa sekä maailmankuvaa.

Siksi IAB Finland ja Lasten ja nuorten säätiö haastavat kaikki media-alan yritykset mukaan nuorten lukutaidon puolesta tehtävään kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumukseen. Sitoumuksen tavoitteena on, että lukuinnon kadottaneetkin nuoret saataisiin houkuteltua jälleen laadukkaiden sisältöjen ja tekstien pariin.

Lähtölaukauksena sitoumukselle toimii helmikuun alussa järjestettävä READ-hackathon, jossa osallistuvat yritykset pääsevät käyttämään omaa asiantuntijuuttaan ja työstämään keväällä 2019 julkistettavan lukutaitokampanjan sisältöä. Sitoutuneilta yrityksiltä edellytetään osallistumista kampanjan materiaalien tekoon tai mainostilan tarjoamiseen. Tämä on konkreettinen keino yrityksellesi tehdä yritysvastuuta tärkeän asian puolesta.

Nuorten lukutaito on koko media-alan elinehto. Sitoudu yhteistyöhön yhteisen hyvän puolesta. Yrityksesi voi ilmoittautua mukaan tai pyytää lisää tietoa ottamalla yhteyttä 15.1.2019 mennessä hanna.koskenkangas (at) nuori.fi.

Lue lisää: IAB Finlandin 19.11.2018 julkaisema tiedote

‹ Takaisin listaukseen