Julkaistu: 28.9.2018

Patentti- ja rekisterihallituksen mukaan Lasten ja nuorten säätiön toimintakertomuksissa riittävä informaatio

Julkisuudessa viime päivinä esillä olleessa keskustelussa on noussut kysymys siitä, onko Lasten ja nuorten säätiö kertonut toimintakertomuksissaan riittävän avoimesti yhteistyöstään Jani Toivolan kanssa. Vuosien 2015 ja 2016 toimintakertomuksissa ei ole mainittu Toivolalle maksettuja tarkkoja palkkiosummia, joita hän sai kouluvierailuista ja vastaavista esiintymisistä. Toivola toimi näinä vuosina säätiön hallituksessa. Ratkaisu mainitsematta jättämisestä perustui säätiön ja tilintarkastajien tulkintaan vuonna 2015 voimaan astuneesta säätiölaista.

Säätiöiden toimintaa valvova Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on tänään 28.9.2018 todennut julkisuudessa (Yle Uutiset 28.9.2018), että Lasten ja nuorten säätiön toimintakertomukset vuosina 2015 ja 2016 antavat riittävän informaation ja kertovat määräytymisperusteen Toivolan palkkioista, eikä syytä lisäselvityksiin ole.

Uusi säätiölaki tuli voimaan vuonna 2015. Useille säätiöille lähetettiin tällöin korjauskehotuksia. Lasten ja nuorten säätiöltä korjauksia ei pyydetty.

Lasten ja nuorten säätiö on aiemmin tällä viikolla kertonut avoimesti yhteistyöstään Jani Toivolan kanssa.

Lue koko Yle Uutisten juttu tästä.

‹ Takaisin listaukseen