Julkaistu: 21.5.2018

Unelmafoorumi vahvistaa nuorten sosiaalista luottamusta ja uskoa tulevaan

Lasten ja nuorten säätiö – Nuori.fi
Tiedote, maanantai 21.5.2018 klo 8.00

Vuoden 2017 Nuorisobarometrin mukaan nuorison sosiaalisessa luottamuksessa, eli muun muassa luottamuksessa muihin ihmisiin, tapahtuu nopeaa heikkenemistä. Varhaisessa vaiheessa syntynyt luottamuspula myös heikentää nuorten halua kouluttautua tai muuten kiinnittyä yhteiskuntaan.

”Vahva luottamus on suomalaisen yhteiskunnan perusta. Nykyinen kehityssuunta haastaa meidät kaikki tekemään enemmän työtä nuorten sosiaalisen luottamuksen vahvistamiseksi”, sanoo Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Olli Alanen.

Lasten ja nuorten säätiön ja Nokian järjestämässä Unelmafoorumissa 24. toukokuuta kohtaavat lähes 800 yläkouluikäistä nuorta ympäri Suomen, kymmenet yritykset, sadat eri alojen ammattilaiset ja vapaaehtoiset. Tapahtuman ydin on yhdessä tekemisessä ja uudenlaisen kohtaamispaikan luomisessa sekä nuorille että yrityksille ja yhteiskunnallisille toimijoille.

Unelmafoorumin 40 erilaista työpajaa tarjoavat nuorille mahdollisuuden innostavan tekemisen kautta tutustua muiden paikkakuntien nuoriin ja eri alojen ammattilaisiin, jotta sosiaalinen luottamus vahvistuu entisestään.

”Haluamme tarjota nuorille yhteisöllisen kokemuksen kampuksellamme. Haluamme myös luoda heille uskoa tulevaisuuteen ja rohkaista heitä unelmoimaan. Tällaisten päivien myötä uskomme sosiaalisen luottamuksen lisääntyvän”, sanoo pääyhteistyökumppani Nokian yhteiskuntasuhdejohtaja Minna Aila.

 

Mitä on sosiaalinen luottamus?

Nuorisobarometreissa on seurattu nuorten luottamusta tulevaisuuteen (2008 alkaen), kanssaihmisiin (2009–) instituutioihin (1996–), vaikutusmahdollisuuksiin (2006–) sekä oman ja seuraavan sukupolven taloudelliseen asemaan (2004–). Tänä vuonna julkaistussa Nuorisobarometrissa seurannan kohteena on ollut sosiaalinen luottamus eli niin sanottu yleistynyt luottamus. Voidaan myös ymmärtää luottamuksena muihin ihmisiin.

Lisätietoja

  • Lasten ja nuorten säätiö: Olli Alanen, toiminnanjohtaja, 050 502 5007, olli.alanen(at)nuori.fi
  • Nokia: Minna Aila, yhteiskuntasuhdejohtaja, 040 513 1470, minna.aila(at)nokia.com

Unelmafoorumi 

Unelmafoorumin ydin on yhdessä tekemisessä ja uudenlaisen kohtaamispaikan luomisessa sekä nuorille että yrityksille ja yhteiskunnallisille toimijoille. Tapahtuma rakentuu inspiroivista esiintyjistä ja puhujista sekä yritysten ja toimijoiden järjestämistä innostavista työpajoista, joissa nuoret pääsevät haastamaan itseään ja toisiaan sekä ottamaan konkreettisia askeleita kohti unelmiaan.

Lasten ja nuorten säätiön Dreams-ohjelma järjestää Unelmafoorumin yhteistyössä Nokian kanssa. Tapahtuman pääyhteistyökumppaneita ovat Nokian ja Stiftelsen Brita Maria Renlunds minnen lisäksi Adecco, Alma Media, Arla, Deloitte, Espoon kaupunki, Hartwall, Henry Fordin säätiö, HSL, LähiTapiola, Skyr, Stora Enso, Svenska kulturfonden, Tieto, Urlus-säätiö ja WSOY. www.unelmafoorumi.fi

Keväällä 2017 järjestetyn Unelmafoorumin tunnelmia videolla: https://www.youtube.com/watch?v=eXW29nXUU8Y

Lasten ja nuorten säätiö

Yhdelläkään yhteiskunnalla ei ole varaa menettää nuoriaan. Siksi Lasten ja nuorten säätiö auttaa elämän vaikeissa tilanteissa olevia nuoria luovilla ja toiminnallisilla menetelmillä. Näiden avulla nuoret voivat itse vahvistaa elämäntaitojaan ja löytää näin oman paikkansa yhteisössä. Säätiö toimii niin Suomessa kuin kehittyvissäkin maissa yhdessä paikallisten osaajien kanssa. #nuori #elämäntaidot

‹ Takaisin listaukseen