Julkaistu: 10.1.2018

Harjoittelussa Valmetilla

Työmatka Valmetin pääkonttorille Espoon Keilasatamaan sujui kätevästi länsimetrolla, joka aloitti 18.11.2017. Kuvassa on uusi Keilaniemen metroasema. Pari kertaa seisoin yksin koko laiturilla, mutta Lauttasaaressa oli enemmän matkustajia jo ihan alusta lähtien. Metroasemalta oli vain muutaman minuutin kävelymatka toimistolle.

 

Keilaniemen metroasema

 

Valmetin pääkonttori on aivan meren äärellä, ja toimisto ylimmässä, kahdeksannessa, kerroksessa. Näkymät olivat hulppeat, mutta rentouttavat. Harjoittelun aikana sää oli tylsästi melko sateinen ja tuulinen. Aurinkoisia ulappakuvia ei oikein päässyt toimiston ikkunasta ottamaan.

 

Näkymä toimiston ikkunasta

 

Toimistolla minulla oli oma työpiste. Kaikki työtehtävät, jotka minulle annettiin, olivat mielenkiintoisia ja mielekkäitä. Pääsin myös työskentelemään englanniksi. Tein muun muassa kokousmuistiota ja dokumenttien muokkausta.

Ehkä eniten aikaa vei Valmet 220-v ja Suomi 100-v-juhlaa varten laadittu Valmetin historia -tietovisa. Keksin kysymyksiä, joista kolme päätyi valmiiseen versioon. Kysely oli englanniksi ja siinä oli kymmenen monivalintakysymystä. Kyselyä laatiessa opin myös paljon Valmetin historiasta. Valmet–nimi on muuten alun perin lähtöisin sanoista Valtion Metallitehtaat!

 

Valmet 220- ja Suomi 100 -juhla

 

Tavoitteitani työharjoittelujaksolle olivat muun muassa Office-ohjelmien parempi hallinta, sekä itsetunnon kohottaminen. Sain hyvää palautetta ja arvokkaan työtodistuksen. Uskallan rohkeammin puhua ääneen ja uskon vähän paremmin, että olen arvokas ja osaava. Oli lähes hämmentävää, kun minun mielipidettäni kysyttiin ja se otettiin huomioon. Hyödyllinen oli myös tapaaminen Academic Workin rekrytoijan kanssa. Olen päivittänyt CV:täni houkuttelevammaksi ja ytimekkäämmäksi.

Valmetilla minulla oli myös oma kummi, joka oli todella ystävällinen ja auttavainen. Menin aina matalalla kynnyksellä kysymään jos kysyttävää tuli. Ymmärsin, että hänellä oli valtavasti töitä, mutta hänellä aina riitti aikaa minulle. Kummini osasi työnsä upeasti ja pystyi pitämään kaikki langat käsissään ja oli lisäksi tosi lämmin ja kiva tyyppi!

Valmet-työharjoittelu oli antoisa kokemus, josta jäi hyvä mieli ja sai arvokasta työkokemusta. Nyt on ripaus enemmän itsevarmuutta tulevaisuuden suunnitelmiin mukaan!

 

Hilkka
Työharjoittelussa Valmetilla 15.11.-5.12.2017
Tradenomiopintojen parissa Haaga-Heliassa tammikuusta 2018 alkaen

‹ Takaisin listaukseen