Siirry sisältöön
Lahjoita

Nuoret ideoivat Mörkö-kassin Moomin Charactersin verkkokauppaan

16.12.2017

Jaa

Nuorten ideoima Mörkö-kassi oli myynnissä Moomin.comin verkkokaupassa ja sen tuotot lahjoitettiin Lasten ja nuorten säätiön työhön.

Miksi? Yhteistyö oli osa Lasten ja nuorten säätiön Glow-hanketta. Glow’ssa eri elämäntilanteissa olevat nuoret vahvistivat elämäntaitojaan ja osallisuuttaan eri taidemuotojen keinoin. Tavoitteena oli kasvattaa nuoren itsetuntoa, sosiaalisia taitoja ja rohkeutta kokeilla uutta ja tukea näin hänen kykyään nähdä tulevaisuutensa merkityksellisenä. 

Mitä teimme? Järjestimme lohjalaisille Valma-opiskelijoille tuotesuunnittelutyöpajan, jossa he ideoivat Muumi-aiheisen kangaskassin työpajaohjaajien ja Moomin Charactersin edustajien kanssa. Työpajajakson aikana nuoret oppivat yhtiöstä Tove Janssonin taiteellisen tuotannon takana, kuulivat eri työntekijöiden uratarinoita ja vierailivat Finlaysonilla tutustumassa suunnittelijoiden työhön Muumi-tuotteiden parissa. Lisäksi nuoret pääsivät kokeilemaan Muumi-tuotteiden suunnittelua ja kankaanpainantaa. Yhdessä ryhmän kanssa tekemällä nuoret vahvistivat myös sosiaalisia taitojaan ja kasvattivat luottamusta omaan osaamiseensa. 

Milloin? Työpaja toteutettiin syksyllä 2017. Nuorten ideoima Mörkö-kassi oli myynnissä Moomin.comin verkkokaupassa rajoitetun ajan ja siitä saadut tuotot lahjoitettiin Lasten ja nuorten säätiön työhön. Olemme jatkaneet yhteistyötä Moomin Charactersin kanssa Read Hour -lukutaitokampanjassa vuosina 2019 ja 2020. 

Lisätietoja: Nuoret suunnittelivat Mörkö-kassin tuotot nuorten hyvinvoinnin edistämiseen  (Moomin.com) 

Jaa

Lue lisää

TET.fi-palvelua kehitettiin Alma Medialla näin TETiläisten viikko sujui

Dreams ja Pohjola Vakuutus liputtavat unelmoinnin puolesta

Vieraskynä: Osuuskauppa Maakunta on mukana tukemassa nuorten siirtymistä työelämään

Pysy ajan tasalla

Tilaa Lasten ja nuorten säätiön uutiskirje, niin saat tuoreimmat kuulumisemme suoraan sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje
ToimintaSäätiöArtikkelit ja julkaisut
info@nuori.fi

Liisankatu 27 A 5 00170 Helsinki

Henkilökunnan yhteystiedot
LaskutustiedotRekisteriselosteSaavutettavuusseloste

© 2020 Lasten ja nuorten säätiö