Julkaistu: 12.4.2017

Pete Parkkonen: Ei ole virheitä, on vain kokemuksia

Tiedote 12.4.2017

Muusikko Pete Parkkonen aloittaa Lasten ja nuorten säätiön Dreamsterinä. Pete kiertää Suomen yläkouluja ja kertoo kouluvierailuilla omasta elämästään ja kokemuksistaan. Peten mielestä on tärkeää puhua nuorille epäonnistumisen pelosta ja omien unelmiensa tavoitellusta. ”Elämä on ennalta arvaamatonta, mutta tärkeintä on osata suhtautua vastoinkäymisiin ja oppia omista virheistään. Oma elämänmottoni on: ei ole virheitä, on vain kokemuksia”, toteaa Pete.

Kouluvierailuilla Pete kertoo, millaista oli kasvaa pienellä paikkakunnalla Pihtiputaalla, ja miten hänen tiensä vei Idols-laulukilpailuun osallistumisen myötä pieniltä klubeilta suurille lavoille. ”Urapolkuni ei aina ole ollut itsestään selvä, mutta uudet kokemukset ovat avanneet uusia ovia ja kannustan myös nuoria olemaan rohkeita omissa valinnoissaan”, hän sanoo.

Dreams-ohjelmassa nuoria kannustetaan löytämään omat vahvuutensa ja seuraamaan omia unelmiaan. Dreamsin innostavaa sanomaa Suomen yläkoululaisille vie Pete Parkkosen lisäksi Dreamsterit näyttelijä Essi Hellén, muusikko Tommy Lindgren, näyttelijä Krista Kosonen, muusikko Jannika B, näyttelijä ja kansanedustaja Jani Toivola, näyttelijä Christoffer Strandberg ja näyttelijä Pamela Tola.

”On upeaa saada Peten kaltainen artisti mukaan Dreamsteriksi levittämään positiivista energiaa yläkouluihin ja kannustamaan nuoria ottamaan konkreettisia askelia kohti omia unelmiaan”, iloitsee Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Tuula Colliander.

Lisätietoja 
Lasten ja nuorten säätiön toiminnanjohtaja Tuula Colliander, puh. 040 575 3626, tuula.colliander(at)nuori.fi

Dreams 
Lasten ja nuorten säätiön Dreams-ohjelman tavoitteena on palauttaa nuorten usko tulevaan ja tuoda nuorten unelmat nähdyiksi, kuulluiksi ja jaetuiksi. Dreams tavoittaa 80 000 yläkoululaista eri puolilta Suomea. Yhteistyössä koulujen kanssa toteutettava hanke jatkuu aina kouluvuoden 2017–2018 loppuun asti. Koululaisten lisäksi ohjelma kohdistetaan myös koulujen henkilökuntaan ja oppilaiden vanhempiin, jotka haastetaan mukaan tukemaan nuoria sekä myös tavoittelemaan omia unelmiaan. Dreams-ohjelman mahdollistaa Nokia.

Lasten ja nuorten säätiö
Yhdelläkään yhteiskunnalla ei ole varaa menettää nuoriaan. Siksi Lasten ja nuorten säätiö auttaa elämän vaikeissa tilanteissa olevia nuoria luovilla ja toiminnallisilla menetelmillä. Näiden avulla nuoret voivat itse vahvistaa elämäntaitojaan ja löytää näin oman paikkansa yhteisössä. Säätiö toimii niin Suomessa kuin kehittyvissäkin maissa yhdessä paikallisten osaajien kanssa. #nuori, #elämäntaidot

‹ Takaisin listaukseen