Julkaistu: 21.11.2016

Haastattelussa: Joonas

Työyhteisössämme on perinne: kysymme nuorilta työntekijöiltä mitä mieltä he ovat näkemästään ja kokemastaan ja millaisia ohjeita heillä olisi annettavana niin nuoria palkkaville työyhteisöille, kuin nuorille työntekijöille. Haastattelussa ovat olleet aiemmin Hilkka, Kitty ja Riikka.

Kuka olet?

Olen Joonas, valmistun keväällä 2017 teatteri-ilmaisun ohjaajaksi. Olen rento, hauska, haasteista pitävä ja motivoitunut nuori. Haluan kehittää itseäni ja omaa osaamistani mahdollisimman laaja-alaisesti. Olen kotoisin Mikkelistä ja valmistuttuani minua kiinnostaisi viedä osaamistani sinne. Elämässä parasta tällä hetkellä on unelmointi ja ulkomaat!

Miten tulit työharjoitteluun Lasten ja nuorten säätiöön?

Olen osallistunut Mikkelin poikateatterin toimintaan, joka on mukana Lasten ja nuorten säätiön Myrskyssä. Vuonna 2010 poikateatterissa olin vain iloinen, että sain mahdollisuuden päästä eroon esiintymisjännityksestä ja sain uusia kavereita. Mitä pidempään olin mukana toiminnassa, aloin ymmärtää, mikä taho tekee poikateatterin toiminnan mahdolliseksi. Opintojeni kautta olen päättänyt, että haluan itse toimia mahdollistajana ja kannustajana nuorille. Koen, että työharjoittelu Lasten ja nuorten säätiöllä on luonnollista jatkumoa polullani nuoresta jännittäjästä nuorten kulttuurin mahdollistajaksi.

Millaisia työtehtäviä ja vastuita sinulla on ollut tai tulee olemaan?

Olen ollut harjoittelussa vasta viikon, joten on ehkä helpompi kertoa tehtävistä, joita minulla tulee olemaan. Toimin projektiassistentin tehtävissä, joihin kuuluu muun muassa vierailuja ja dokumentointia Myrsky– ja Sata vuotta nuoruutta -projekteissa. Osallistun myös tapahtumasuunnitteluun ja toimin Nuorten asiantuntijaryhmä Meren toisena vetäjänä. Kirjoitan säätiölle myös blogitekstejä vierailuistani.

Mikä on nuorten asiantuntijaryhmä MERI ja miten se liittyy sinuun?

Nuorten asiantuntijaryhmä Meri on vapaaehtoisista nuorista koostuva ryhmä, joka haluaa tuoda nuorten ääntä esiin Lasten ja nuorten säätiön toiminnassa ja päätöksenteossa. Asiantuntijaryhmä koostuu tällä hetkellä kahdeksasta aktiivijäsenestä, joiden voimin kokoonnumme kerran kuukaudessa joko fyysisesti tai Skypen välityksellä. Olemme itse nuoria ja tuomme nuoruuden kokemusta esiin silloin, kun säätiöllä käsitellään nuoria koskevia asioita. Halusin jo vuonna 2014 perustaa tällaisen vapaaehtoisryhmän säätiölle, ja tässä sitä ollaan!

Millaisia vinkkejä haluaisit antaa työnantajalle ja työyhteisölle: mitä sinun mielestäsi pitäisi huomioida, kun nuori työntekijä saapuu työyhteisöön?

Minä sain varsin hyvän vinkin heti toisena päivänä: Ihmettele ääneen. Se voi tarkoittaa montaa asiaa, kuten tietysti sitä, että jos jotain ei ymmärrä, niin pitää kysyä, mutta se tarkoittaa myös toimintatapojen kyseenalaistamista ja kummastelemista. Minulle sanottiin: ”Mikäli sinulle tulee mitä vaan parannusehdotuksia niin sano ihmeessä. Me katsomme joitain asioita jo ehkä liian läheltä.” Vastaava kannustaminen vaatii työnantajalta rohkeutta, avoimuutta ja kykyä vastaanottaa kritiikkiä. Monesti nuori työharjoittelija näkee asiat avoimemmin ja kysyy itseltään ainakin jossain vaiheessa, että miksi tietyt asiat tehdään tietyllä tavalla. Myös muut työntekijät palaavat silloin tärkeiden perusasioiden äärelle.

Entä millaisia vinkkejä haluaisit antaa nuorelle työntekijälle itselleen?

Mieti, mitä kokemusta voit työpaikaltasi saada, jota et ilman työpaikkaa saisi. Vastaus saattaa tuntua yksinkertaiselta, mutta kun ajatukselle antaa tilaa, voi työstä löytyä sisältöjä, joita et ole tullut ajatelleeksi. Miettiessäni tätä asiaa tarkemmin, tajuan saavani muun muassa vankempaa kokemusta vastuun ottamisesta ja asioiden aikatauluttamisesta. Lisäksi: Puhu asioita ääneen, jotta toiveesi tulevat kuulluksi.

‹ Takaisin listaukseen