Julkaistu: 21.9.2016

Tenhon toisella kaudella kohtaavat innostus ja varmuus

Tenhon toimijat eri puolilla Suomea ovat ruvenneet syyskuun aikana käynnistämään ryhmiään. Taiteilijaohjaajat ovat olleet tiiviisti yhteydessä yhteistyökumppaneihinsa, joiden kautta nuoret osallistuvat Tenhon toimintaan. Projektikoordinaattorimme Tuomas kysyi kauden aloitustunnelmia Sirkus Magentan ohjaajilta Katilta, Leolta, Marialta ja Siljalta.

Toisen toimintakauden alussa ohjaajat kokevat, että toiminta on menossa konkreettisempaan suuntaan. Reflektointi työryhmän kanssa auttaa kehittämään toimintaa monipuolisesti. Uuden äärellä riittää intoa, mutta myös jännitystä niin ohjaajien itsensä kuin osallistujien ja yhteistyötahojenkin puolelta. Jännityksestä huolimatta työ myös palkitsee: ”Jokaisen ohjauksen jälkeen osaa arvostaa omaa työtä entistä enemmän”, kuvaa Leo.

Kysyttäessä siitä, mitkä asiat ovat muuttuneet verrattuna Tenhon ensimmäiseen toimintavuoteen, vastauksien teemaksi nousee luontevuus: ”Yksi vuosi on kokeiltu ja testattu – nyt tiedetään se, mikä toimii ryhmän kanssa ja mikä ei.” Marian vastausta täydentää Katin ajatukset siitä, miten myös tutuiksi tulleiden yhteistyökumppaneiden kanssa työskentely on selkeytynyt: toimijoiden roolit ovat kirkkaammat ja oma rooli on varmistunut.

Tenhossa Sirkus Magenta tekee sosiaalista sirkusta eri puolilla pääkaupunkiseutua yhteistyössä Ohjaamojen ja nuorten toiminta-, ohjaus- ja tukikeskusten kanssa. Osa ryhmistä kokoontuu säännöllisesti samalla kokoonpanolla sirkuksen parissa, ja osassa ryhmistä Magentan ohjaajat vierailevat osana heidän valmista viikko-ohjelmaansa.

Kolmevuotisen Tenhon rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Suomessa hallinnoiva viranomainen on sosiaali- ja terveysministeriö.

‹ Takaisin listaukseen