Julkaistu: 27.4.2016

Vaikea kertoa kesätyönantajalle missä on hyvä, jos se ei ole itsellekään selvää

Nuorella oma identiteetti on vasta muotoutumassa ja onnistumisen sekä epävarmuuden tunteet vaihtelevat välillä jopa päivittäin. Ei siis ihme, että oma elämän polku on välillä suuri kysymysmerkki. Tämän saman polun ja sen risteykset on meistä aikuisistakin jokainen kulkenut. Epävarmuus omasta osaamisesta lisää pelkokerrointa myös kesätyön hakemiseen. On vaikea markkinoida omaa osaamistaan tai räätälöidä vetävää kesätyöhakemusta, jos ei vielä ole itsellekään selvää, missä on vahvimmillaan. Kesätyöpaikan, kuten sen oikeankin työpaikan saannissa, oleellista on kuitenkin oman osaamisen ja motivaation tunnistaminen ja esille tuominen hakemuksessa, CV:ssä ja haastattelussa.

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan yksi keskeisimmistä teemoista tänä vuonna on sparrata nuoria kesätyönhaussa sekä auttaa heitä tunnistamaan omat vahvuutensa ja osaamisalueensa. Jalkauduimme kampanjan työnantajien ja EK:n Nuorille töitä -kampanjan kanssa lukioihin sekä ammattioppilaitoksiin ympäri Suomea. Kiertueella saimme kohdata tuhansia nuoria, joista monet olivat suhteettoman kriittisiä oman osaamisensa suhteen. Nuori voi olla vaikka minkälainen virtuoosi omassa harrastuksessaan tai vapaa-ajalla, mutta jos aikaisempaa kesätyökokemusta ei ole kertynyt, on vaikeuksia keksiä, mitä laittaa CV:hen. Pahimmassa tapauksessa koko kesätyönhaku voi tyssätä tähän.

Monella nuorella on selkeä käsitys, millainen on hyvä CV ja hakemus. Erilaisia malleja löytyyy verkosta googlaamalla, esimerkiksi Vastuullinen kesäduuni -kampanjasaitilta. Moni on myös päässyt opon tunnilla harjoittelemaan kesätyöhakemuksen ja CV:n tekoa.  Haastavinta nuorille onkin oman osaamisen tunnistaminen ja siitä kertominen. Se on tärkein syy, miksi nuoret tarvitsevat meidän konkareiden: vanhempien, opettajien, sukulaisten, valmentajien ja kaikkien nuorten kanssa toimivien tukea ja sparrausta. Positiivinen palaute ja keskustelu nuoren taidoista kasvattaa itsetuntoa ja auttaa löytämään omat vahvuutensa.

Älä siis painosta tai jätä nuorta yksin hakemaan kesätyötä. Meidän äitien ja isien ei kuulu soitella työnantajille ja pyytää nuorelle kesätyötä heidän puolestaan. Sen sijaan meidän tehtävänä on kulkea rinnalla ja auttaa.

Päivi Salminen-Kultanen

Projektijohtaja, Vastuullinen kesäduuni 2016 -kampanja

Blogi_PaiviVKD16

Vastuullinen kesäduuni -kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätöitä. Kampanjassa on tänä vuonna mukana jo 318 vastuullista työnantajaa, jotka tarjoavat tänä kesänä yli 50 000 vastuullista kesätyöpaikkaa.  Kampanjan pääkumppaneita ovat Sonera, Nokia, RAY ja Oikotie Työpaikat. Kampanjaa koordinoivat Taloudellinen tiedotustoimisto TAT ja T-Media.

Kampanjasivustolta löytyy vielä kesätöitä!
www.kesaduuni.org

Lasten ja nuorten säätiö on Vastuullinen kesäduuni 2016 -kampanjan asiantuntijakumppani.

‹ Takaisin listaukseen