https://www.nuori.fi/toiminta/tenho/

Julkaistu: 25.4.2016

Tenhossa nuoret osallistuvat kehittämistyöhön

Tenhon ensimmäinen toimintavuosi tulee kevään aikana päätökseen. Vierailimme Kajaanissa Vaara-kollektiivin luona käymässä keskusteluja siitä, minkälainen ensimmäinen toimintakausi on ollut ja mitä hyviä käytäntöjä nuorten kanssa tehtävään työhön on löytynyt. Järjestämme vastaavia tapaamisia jokaisen Tenhossa mukana olevan taidetoimijan luona kauden päätteeksi.

Tapaamisissa toiminnan kehittämiseen osallistuvat myös Tenhon toiminnassa mukana olleet nuoret. Jokaiseen tapaamiseen kutsutaan 1-2 nuorta, jotka kertovat omat kokemuksensa toiminnan onnistuneista hetkistä ja siitä, mitä olisi voinut tehdä toisin. Vaara-kollektiivin tapaamiseen osallistunut nuori vahvisti ohjaajien havaintoja onnistumisista, mutta myös nosti esiin asioita, jotka hänelle itselleen olivat olleet tärkeitä.

Kehittämistyöhön osallistuvat asiantuntijat antavat tärkeää kokemustietoa siitä, onko toimintamme suunta oikea. Nuorten osallistumisen kautta pystymme jo Tenhon aikana muuttamaan toimintamalleja vastaamaan paremmin nuorten tarpeisiin.

Lasten ja nuorten säätiön Tenhossa vailla koulutus- tai työpaikkaa olevat nuoret tekevät taidetta kuudella eri paikkakunnalla Suomessa. Elokuvan, sirkuksen ja teatterin avulla nuoret saavat työkaluja, joiden avulla opintoihin tai työelämään siirtyminen on helpompaa. Kolmevuotisen Tenhon rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Suomessa rahoitusta hallinnoiva viranomainen on sosiaali- ja terveysministeriö.

‹ Takaisin listaukseen