Julkaistu: 17.3.2016

Keniaan vapaaehtoistyöhön?

Etsimme opetusalan ammattilaista noin kuuden kuukauden mittaiselle vapaaehtoistyöjaksolle kehitysyhteistyöhankkeessamme Keniassa. Paikka kuuluu Opettajat ilman rajoja -ohjelmaan. Ohjelmassa korvataan vapaaehtoisen matka- ja oleskelukustannuksia. Vapaaehtoistyöjakso tulee toteuttaa vuoden 2016 aikana.

Vapaaehtoinen työskentelee Länsi-Keniassa sijaitsevien Busian ja Trans Nzoian lääneissä, joissa teemme kehitysyhteistyötä vuosina 2015-2018 yhteistyössä paikallisen kumppanijärjestön The African Centre for Women, Information and Communications Technology (ACWICT) kanssa. Toiminnassa tuhat nuorta saa koulutuksen yrittäjyydessä, tietotekniikassa, taloustaidoissa ja elämäntaidoissa. Koulutus järjestetään yhteistyössä kuuden paikallisen ammattioppilaitoksen kanssa, joiden opetuksen laatua parannetaan ja opettajia jatkokoulutetaan. Lisäksi alueella toimivat nuorten vapaaehtoistoiminnan ryhmät saavat tukea vaikuttamistyölleen, verkostoitumiselle ja sosiaalisten projektien toteuttamiselle.

Vapaaehtoisen tehtävänä on tukea opetusohjelmien kehittämistä ja opettajien pedagogisten valmiuksien lisäämistä esimerkiksi yrittäjyyden, tietotekniikan, elämäntaitojen ja nuorten osallistumisen näkökulmasta, ja edistää opetuksen inklusiivisuutta. Vapaaehtoinen voi myös osallistua ammattioppilaitosten hallinnon ja opiskelijoiden tukipalvelujen kehittämiseen. Tämän lisäksi hänen odotetaan viestivän hankkeesta esimerkiksi lehtiartikkelien tai blogin kautta. Vapaaehtoisopettajan tarkempi työnkuva määrittyy hänen aiemman kokemuksensa, osaamisalueidensa ja kiinnostuksensa mukaan.

Lasten ja nuorten säätiö tarjoaa vapaaehtoiselle perehdytyksen hankkeeseen ennen matkaa, sekä tuen vapaaehtoistyön aikana. ACWICT avustaa opettajaa asunnon löytämisessä ja muissa käytännön asioissa paikan päällä.

Vapaaehtoistyöntekijältä toivotaan vähintään 25 vuoden ikää, korkeakoulututkintoa opettajana tai muulta relevantilta alalta, sekä vähintään kahden vuoden työkokemusta opetusalalta.

Hakuaika päättyy 31.3.2016.

Lisätietoja: kehitysyhteistyön koordinaattori Enna Angervuori enna.angervuori(at)nuori.fi tai puh. 040 592 2078.

Katso ohjeet ja hakulomake Cimon sivuilla.

‹ Takaisin listaukseen