Julkaistu: 8.12.2015

Tiedote: Myrsky-joulukeräys tukee sadan nuoren elämäntaitoja

Lasten ja nuorten säätiön Myrsky-joulukeräys on käynnistynyt. Keräyksen tavoitteena on saada kokoon 50 000 euroa, jolla voidaan vahvistaa sadan vaikeassa elämäntilanteessa olevan nuoren syviä elämäntaitoja ja auttaa heitä elämässä eteenpäin kohti tasapainoista aikuisuutta. Keräyksen tuotto ohjataan lyhentämättömänä nuorten tukemiseen eri puolilla Suomea säätiön Myrsky-toiminnan kautta.

Myrsky-toiminta perustuu luoviin ja toiminnallisiin menetelmiin, joiden avulla on mahdollista pureutua nuoren elämän kipeisiin kysymyksiin ja antaa vahvistusta elämäntaitoihin. Työskentelemällä yhdessä esimerkiksi lyhytelokuvan tai teatteriesityksen parissa nuoret oppivat toimimaan sosiaalisissa tilanteissa, asettamaan tavoitteita ja ottamaan vastuuta.

– Myrskyn luovat ja toiminnalliset menetelmät antavat nuorelle uudenlaisen tavan löytää omia vahvuuksia. Elämäntaitoja vahvistava työskentely voi olla nuorelle juuri se ratkaiseva käännekohta, jonka kautta hän alkaa ymmärtää oman merkityksellisyytensä, vahvistaa itseluottamustaan ja saa kaivattuja onnistumisen kokemuksia, sanoo kotimaan toiminnan päällikkö Riikka Åstrand.

Myrsky-joulukeräyksen tuotto jaetaan projektitukina keväällä 2016. Lasten ja nuorten säätiö on myöntänyt Myrsky-tukea vuodesta 2011 alkaen yhteensä yli 1,2 miljoonaa euroa, ja elämäntaitoja vahvistavaan toimintaan on osallistunut yli viisi tuhatta nuorta. Myrsky-tuen määrä on riippuvainen säätiön saamista lahjoituksista. Keräykseen voi osallistua helposti osoitteessa www.nuori.fi/lahjoitus.

Kulttuuria nuorten puolesta

Myrsky-joulukeräykseen voi osallistua myös pääkaupunkiseudulla järjestettävissä kulttuuritapahtumissa. Keräys- ja infopiste sijaitsee viikolla 50 seuraavissa paikoissa:

  • Nykytaiteen museo Kiasma, Mannerheiminaukio 2: lauantai 12.12. ja sunnuntai 13.12.
  • Ateneum, Kaivokatu 2: lauantai 12.12. ja sunnuntai 13.12.
  • Galerie Forsblom, Yrjönkatu 22: lauantai 12.12. ja sunnuntai 13.12.
  • Valokuvagalleria Hippolyte, Yrjönkatu 8-10: lauantai 12.12. ja sunnuntai 13.12.
  • Aleksanterin teatteri, Albertinkatu 32: perjantai 11.12., lauantai 12.12. ja sunnuntai 13.12.
  • Kino Engel, Sofiankatu 4: perjantai 11.12., lauantai 12.12. ja sunnuntai 13.12.
  • Talvisirkus Matkalla, Kaapelitehdas – Tallberginkatu 1: perjantai 11.12., lauantai 12.12. ja sunnuntai 13.12.

 

Lisätietoja

Tuula Colliander, toiminnanjohtaja, puh. 040 575 3626, tuula.colliander(at)nuori.fi

Riikka Åstrand, kotimaan toiminnan päällikkö, puh. 050 539 4555, riikka.astrand(at)nuori.fi

Lasten ja nuorten säätiö – Nuori.fi
Yhdelläkään yhteiskunnalla ei ole varaa menettää nuoriaan. Siksi Lasten ja nuorten säätiö auttaa elämän vaikeissa tilanteissa oleva nuoria luovilla ja toiminnallisilla menetelmillä. Näiden avulla nuoret voivat itse vahvistaa elämäntaitojaan ja löytää näin oman paikkansa yhteisössä. Säätiö toimii niin Suomessa kuin kehittyvissäkin maissa yhdessä paikallisten osaajien kanssa.

Keräyslupa POL-2015-7792. Voimassa 8.10.2015-7.10.2017 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Myöntänyt Poliisihallitus 8.10.2015.

‹ Takaisin listaukseen