Julkaistu: 27.5.2015

Myrsky-hanke jakoi 155 000 euroa vaikeissa elämäntilanteissa olevien nuorten tukemiseen taiteen keinoin

Suomen lasten ja nuorten säätiö on valinnut 26 projektia valtakunnalliseen Myrsky-hankkeeseen, jossa vaikeissa elämäntilanteissa olevia nuoria tuetaan taiteen keinoin. Yhteensä mukaan valittuja projekteja tuetaan 155 000 eurolla.

Tuetuista projekteista 15 on jatkoa jo aiemmin toimineille Myrsky-projekteille ja 11 on uusia alkavia projekteja. Projekteihin osallistuu yhteensä 740 nuorta 16 eri paikkakunnalla, mm. Mikkelissä, Kokkolassa, Jyväskylässä ja Vantaalla. Kohderyhminä projekteissa on erityisluokkien oppilaita, ilman koulutus- ja työpaikkaa olevia nuoria, mielenterveyskuntoutujia, maahanmuuttajanuoria sekä muita tukea tarvitsevia nuoria.

Huhtikuussa 2015 päättyneessä haussa Suomen lasten ja nuorten säätiö sai 80 hakemusta, joissa haettiin tukea yhteensä yli miljoonan euron verran. Vuosien 2011–2015 aikana tukea on saanut 129 projektia, joihin on osallistunut viisi tuhatta nuorta ja satoja taiteilijoita. Säätiö on jakanut Myrsky-tukia nyt yhteensä yli 1,2 miljoonaa euroa, mikä on noin 15 % haetusta summasta. Myrsky-tuen määrä on riippuvainen säätiön saamista lahjoituksista.

‹ Takaisin listaukseen