Sirkuksesta siivet elämään

Sirkuksesta siivet elämään -toiminnassa nuoret löytävät sosiaalisen sirkuksen avulla omia vahvuuksiaan ja vahvistavat elämäntaitojaan kuten itsetuntoa, sosiaalisia taitoja ja rohkeutta toimia. Sirkustaitojen myötä maahanmuuttajataustaiset nuoret oppivat suomea ja tutustuvat kantasuomalaisiin nuoriin. Toiminta on suunnattu peruskoulua käyville nuorille sekä Valma-opiskelijoille.

Positiivisten osallisuuden kokemusten ja innostumisen myötä nuoret saavat työkaluja, joiden avulla jatkopoluille, kuten harrastuksiin ja vapaaehtoistoimintaan, siirtyminen helpottuu.

Sirkuksesta siivet elämään toteutetaan neljän esittävän taiteen organisaation, Suomen Nuorisosirkusliiton sekä Nuorisotutkimusseuran kanssa. Kulttuurikeskus PiiPoo, Sirkus Magenta, Sorin Sirkus ja Taidekoulu Estradi tekevät yhteistyötä Lappeenrannan, Tampereen ja Vantaan kuntatoimijoiden kanssa.

Sirkuksesta siivet elämään -hankkeen rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Lasten ja nuorten säätiö sekä osallistuvat kunnat. Hanke kestää 2,5 vuotta, ja Suomessa hallinnoiva viranomainen on ELY-keskus.

Mitä sosiaalinen sirkus on?

Katso Sorin Sirkuksen video aiheesta alta:

Yhteystiedot:

Sofia-Charlotta Kakko, projektipäällikkö, p. 041 434 2829
sofia.kakko(at)nuori.fi

Mari-Anne Arpiainen, tuottaja, p. 044 777 2604
mari-anne.arpiainen(at)nuori.fi

Lue lisää

Yhteistyökumppanit
Info 
ESR-lomake
Kirjaudu lisämateriaaliin