Kenia

Nuoret osallisiksi!

Keniassa 80 % työttömistä on nuoria ja usein nekin nuoret, jotka tekevät töitä, ovat alipalkattuja ja työskentelevät epäinhimillisissä olosuhteissa. Nuorten työttömyys ja ihmisarvoisen työn puute liittyy taitojen ja koulutuksen puutteeseen, mutta myös siihen että paikalliset työmarkkinat eivät vedä. Yritystoiminta taas epäonnistuu usein tarvittavan ammattitaidon, markkinoita koskevan ymmärryksen ja rahoituksen puutteen vuoksi. Nuorten ääntä ei myöskään yleensä kuunnella yhteisöjen ja yhteiskunnan päätöksenteossa.

The African Centre for Women and Information Technologies (ACWICT) -järjestö on Lasten ja nuorten säätiön kumppani Keniassa. Tuhat nuorta osallistuu vuosien 2015-2018 aikana Busian ja Trans Nzoian maakunnissa järjestettäviin koulutuksiin, joissa he lisäävät valmiuksiaan elämäntaidoissa, yrittäjyydessä, taloustaidoissa, tietotekniikassa ja työelämätaidoissa. Nuoret saavat myös apua yrityksen perustamiseen. Tämän lisäksi kahdeksankymmentä alueella toimivaa nuorten ryhmää kehittää yhdistystoimintaansa, ja siten nuorten omat sosiaaliset projektit, verkostoituminen ja vaikuttamistyö vahvistuvat.

Ammattikoulutuksen laatua parannetaan kouluttamalla 148 paikallisen ammattikoulun opettajaa yrittäjyydessä, tietotekniikassa ja elämäntaidoissa.

Hanke saa Suomen ulkoasiainministeriön myöntämää hanketukea.

 

Logos uomi

 

Koulukuraattori Jasmine Mustonen teki vapaaehtoistyötä hankkeessa elokuusta marraskuuhun 2016 Opettajat ilman rajoja- verkoston kautta. Jasmine tuki oppilaitosten valmiuksia vahvistaa oppilaiden elämäntaitoja ja kehitti oppilashuoltoa. Jasminen kokemuksia Keniasta voi lukea hänen blogistaan Pamoja – työtä yhdessä.