Tietoa meistä

Yhdelläkään yhteiskunnalla ei ole varaa menettää nuoriaan. Siksi Lasten ja nuorten säätiö auttaa elämän vaikeissa tilanteissa olevia nuoria luovilla ja toiminnallisilla menetelmillä. Näiden avulla nuoret voivat itse vahvistaa elämäntaitojaan  ja löytää oman paikkansa yhteisössä. Säätiö toimii niin Suomessa kuin kehittyvissäkin maissa yhdessä paikallisten osaajien kanssa.

Kehitämme, tuemme ja toteutamme tehokasta ja vaikuttavaa toimintaa. Tuomme esiin nuorten ääntä ja nuoriin liittyviä kysymyksiä. Kutsumme mukaan työhön yhteiskunnallista vastuuta kantavat ihmiset ja yhteisöt. Toimintamme perusta on vahva asiantuntijuus ja riittävät resurssit.

Lasten ja nuorten säätiö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. Säätiö on Vastuullinen lahjoittaminen ry:n, FIBS ry:n, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry:n ja Kepa ry:n jäsen.

Työtämme ja toiminnassa mukana olevia ohjaavat yhteiset arvomme:

AVOIMUUS – ROHKEUS – LUOVUUS – KUNNIOITUS – AITOUS

Tässä ajankohtaiset asiakirjamme:

Tervetuloa mukaan nuorten hyvän elämän puolesta tehtävään työhön!

 

Video on tehty osana Lasten ja nuorten säätiön Dreams-ohjelmaa. Toiminnan ytimessä ovat Dreamstereiden yläkouluvierailut. Dreamsterit ovat tunnettuja suomalaisia ja kertovat vierailuillaan omista elämänkokemuksistaan ja unelmien tärkeydestä sekä pitkäjänteisestä työstä, jota niitä kohti pyrkiminen vaatii. Dreamstereitä ovat kansanedustaja, näyttelijä Jani Toivola, näyttelijä Pamela Tola, muusikko Tommy Lindgren, näyttelijä Essi Hellén ja näyttelijä Krista Kosonen. Vuosina 2015–2018 dreamsterit vierailevat 300 yläkoulussa tavoittaen 50 000 nuorta.