Julkaistu: 4.4.2018

Sirkus siivittää suomen kielen oppimista

Maahanmuuttajataustaisten nuorten nivelvaiheita tukeva Sirkuksesta siivet elämään pääsee osaksi Tampereen yliopiston starttaamaa tutkimusta.

Arjen vuorovaikutusta muotoilemassa on Emil Aaltosen säätiön rahoittama tutkimusprojekti, jossa analysoidaan arkielämän kielenkäyttötilanteita ja niissä syntyviä kielen oppimisen hetkiä. Tutkimuksen tavoitteena on ymmärtää paremmin luokkahuoneiden ulkopuolella tapahtuvaa kielenoppimista ja kehittää tämän pohjalta opetusmenetelmiä aikuisten suomi toisena kielenä -koulutuksen tehostamiseksi.

Kieltä voi nimittäin oppia muillakin tavoin, kuin kielioppia pänttäämällä tai esseitä kirjoittamalla. Sirkuksen siivellä suomen kielen sanat ja lauserakenteet juurtuvat mieleen kuin varkain – yhdessä tekemisen lomassa.

Lue lisää tutkimushankkeesta >

‹ Takaisin listaukseen