Julkaistu: 8.2.2018

Sirkuksesta siivet elämään!

Sirkuksesta siivet elämään on pyörähtänyt Lappeenrannassa vauhdikkaasti käyntiin. Joutsenon yläkoululaiset ovat tammikuusta lähtien kokoontuneet viikoittain sirkustelemaan Taidekoulu Estradin ohjaajien kanssa. Porukassa on sekä maahanmuuttajataustaisia että kantasuomalaisia nuoria, ja yhdessä tehden sirkuskaverista saattaa sukeutua elinikäinen ystävä. Sirkustemppuja harjoitellessa sosiaaliset taidot vahvistuvat väistämättä, sillä esimerkiksi ihmispyramidia ei voi rakentaa yksin. Sirkuksesta siivet elämään -toiminta starttaa pian myös Tampereella ja pääkaupunkiseudulla.

Sosiaalisen sirkuksen avulla nuorten on mahdollista etsiä omia vahvuuksiaan ja vahvistaa elämäntaitojaan kuten itsetuntoa, sosiaalisia taitoja ja rohkeutta toimia. Positiivisten osallisuuden kokemusten ja innostumisen myötä nuoret saavat työkaluja, joiden avulla jatkopoluille siirtyminen helpottuu.

Sirkuksen saloihin nuoret sukeltavat Kulttuurikeskus PiiPoon, Sorin Sirkuksen, Sirkus Magentan ja Taidekoulu Estradin kanssa. Tampereella toiminta suunnataan yläkoulujen ja ammattioppilaitosten Valma-luokille ja myös Lappeenrannassa kohderyhmänä ovat yläkoululaiset. Vantaalla toiminnassa ovat mukana sekä ilman työtä olevat kantasuomalaiset nuoret että erilaisissa elämäntilanteissa olevat maahanmuuttajataustaiset nuoret.

Suomen Nuorisotutkimusseura tekee toiminnan pohjalta tutkimusta ja Suomen Nuorisosirkusliitto vastaa ulkopuolisille suunnatuista koulutuksista.

Kaksi- ja puolivuotisen Sirkuksesta siivet elämään -hankkeen rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, toteuttajat sekä hankkeeseen osallistuvat kunnat. Suomessa hallinnoiva viranomainen on ELY-keskus. Kaikkiaan toimintaan osallistuu noin 400 nuorta.

Lue lisää Sirkuksesta siivet elämään -toiminnasta

 

‹ Takaisin listaukseen