Julkaistu: 25.1.2018

Taidetoiminta osaksi nuorten lakisääteisiä palveluja

Taidetoiminnassa on mahdollista saada rohkeutta omiin valintoihin kohti opiskelua ja työelämää. Tämä selviää Lasten ja nuorten säätiön Tenho-toimintaan osallistuneiden nuorten palautteista. Helmikuun aikana kolmella eri paikkakunnalla järjestettävät Avaimia omaan polkuun -seminaarit antavat työkaluja taidetoimintaan ja sen järjestämiseen nuorten kanssa työskenteleville ja nuorten asioista päättäville.

Taidetoiminta ja sille asetetut tavoitteet tukevat julkisen sektorin lakisääteisiä palveluja. Seminaarien asiantuntijapuheenvuoroissa puhujat lähestyvät nuorten palveluja ja yhteiskunnallista osallistumista eri näkökulmista. Asiantuntijapuheenvuorot seminaareissa pitävät Oulussa Nuorisotutkimusseuran erikoistutkija Tomi Kiilakoski, Tampereella SPR:n Nuorten turvatalojen johtaja Leena Suurpää ja Vantaalla Nuorisotutkimusseuran tutkimusprofessori Tommi Hoikkala.

Taidetoiminnassa nuoret vahvistavat sosiaalisia taitojaan, itsetuntoaan ja rohkeuttaan toimia, ja sillä voidaan tukea nuoren kuntoutumista, kiinnittymistä yhteiskuntaan sekä tarjota erilaisia näkökulmia ammatinvalintaan. Parhaita tuloksia saadaan monialaisella yhteistyöllä sosiaali-, nuoriso- ja kulttuurialan ammattilaisten kesken. Seminaareissa esiteltävä tutkimus kertoo Tenhossa tehdyistä löydöksistä koskien esimerkiksi nuorten jatkopolkuja, ja seminaarien nimeä kantava opas auttaa taidetoiminnan järjestäjää ja kuntapuolen toimijaa taidetoiminnan järjestämisessä osana nuorten palveluja.

Maksuttomat Avaimia omaan polkuun -seminaarit järjestetään helmikuun aikana kolmella paikkakunnalla: Oulussa 15.2.2018, Tampereella 22.2.2018 ja Vantaalla 27.2.2018.

Seminaarit järjestää Tenhon toteuttajat Lasten ja nuorten säätiö, Laurea-ammattikorkeakoulu, Nuorisotutkimusseura, Oulun Tähtisirkus, Pirkanmaan elokuvakeskus, Sirkus Magenta, Vaara-kollektiivi ja Varkauden teatteri.

Lisätietoja Oulun seminaarista: Kutsu Avaimia omaan polkuun Oulussa (pdf)
Ilmoittautuminen 12.2.2018 mennessä: https://urly.fi/T35

Lisätietoja Tampereen seminaarista: Kutsu Avaimia omaan polkuun Tampereella (pdf)
Ilmoittautuminen 15.2.2018 mennessä: https://urly.fi/T34

Lisätietoja Vantaan seminaarista: Kutsu Avaimia omaan polkuun Vantaalla (pdf)
Ilmoittautuminen 20.2.2018 mennessä: https://urly.fi/T33

Lisätietoja

Tuomas Tirkkonen, projektikoordinaattori, Lasten ja nuorten säätiö
p. 040 705 6472, tuomas.tirkkonen@nuori.fi

Lasten ja nuorten säätiön Tenhossa ilman koulutus- tai työpaikkaa olevat nuoret tekevät taidetta kuudella eri paikkakunnalla Suomessa. Elokuvan, sirkuksen ja teatterin avulla nuoret saavat työkaluja, joiden avulla opintoihin tai työelämään siirtyminen on helpompaa. Kolmevuotisen Tenhon rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto. Suomessa rahoitusta hallinnoiva viranomainen on sosiaali- ja terveysministeriö.

Yhdelläkään yhteiskunnalla ei ole varaa menettää nuoriaan. Siksi Lasten ja nuorten säätiö auttaa elämän vaikeissa tilanteissa olevia nuoria luovilla ja toiminnallisilla menetelmillä. Näiden avulla nuoret voivat itse vahvistaa elämäntaitojaan ja löytää näin oman paikkansa yhteisössä. Säätiö toimii niin Suomessa kuin kehittyvissäkin maissa yhdessä paikallisten osaajien kanssa.

 

‹ Takaisin listaukseen